Loading...

Cennik







  • Konsultacja w gabinecie / skype
  • Wywiad żywieniowy i omówienie błędów żywieniowych
  • Omówienie historii choroby i wyznaczenie celów
  • Analiza składu ciała (w gabinecie)
  • Obliczenie zapotrzebowania kalorycznego (z B/T/W)
  • Rozkład makroskładników na posiłek
  • Indywidualne zalecenia żywieniowe wysyłane drogą mailową
    Wiem, że masz już dużo na głowie, ale mamy opóźnienia w projekcie, więc nie ma się co śmiać - miting działowy będzie za godzinę.
  • Zalecenia suplementacyjne
  • Przykładowe posiłki
  • Zbiór przepisów
  • Kontakt online (mail)
  • Kontakt telefoniczny
    Wiem, że masz już dużo na głowie, ale mamy opóźnienia w projekcie, więc nie ma się co śmiać - miting działowy będzie za godzinę.
  • Indywidialny jadłospis na 7 dni
  • Lista zakupów
  • Cena

Konsultacja
żywieniowa

Idealny dla Ciebie, jeśli potrzebujesz wiedzy o tym, jak jeść i ile jeść by swój osiągnąć cel.

  • Pierwsza konsultacja
  • 249
    (kontrole 120 zł)

Opieka dietetyczna
online

Dla tych, którzy potrzebują stałego kontaktu i chcą na bieżąco wprowadzać zmiany

  • Konsultacja początkowa + konsultacje kontrolne co 4 tygodnie
  • 299 zł / miesiąc

Pakiet
PREMIUM

Dla najbardziej zdeterminowanych, którzy oczekują kompleksowej opieki i motywacji.

  • Konsultacja początkowa + konsultacje kontrolne co 2 tygodnie
  • 599 zł / 3 miesiące
    Zamiast 900 zł - oszczędzasz 300 zł!

 


Diagnostyka
oraz jadłospisy

  • Indywidualny jadłospis na 30 dni
    Indywidualny jedłospis dopasowany do Twoich celów i preferencji smakowych. Jadłospis tworzony jest w programie Kcalmar i zawiera: przepisy, składniki, zawartość makroskładników oraz listę zakupów.
  • Stężenie D3 25(OH) na miejscu – Test Valida Pro
    Test pozwalający określić niedobór witaminy D3 w ciele, wykonywany w trakcie konsultacji. Koniecznie poinformuj o chęci wykonania badania przed wizytą!
  • Testy nietolerancji pokarmowych (wynik do 14 dni)
    Badanie w kierunku nietolerancji pokarmowej IgG zależnej, inaczej zwanej nadwrażliwością pokarmową typu III. Symptomy występowania nietolerancji pokarmowej występują po kliku godzinach lub nawet kilku dniach od spożycia wybranych produktów i mogą trwać tygodniami. Ocenia się, że problem dotyczy nawet 45% populacji w krajach wysokorozwiniętych.

    Część pacjentów posiadających zdiagnozowaną nietolerancję, po odstawieniu problematycznych pokarmów, zgłasza pozbycie się objawów, które doświadczała praktycznie przez całe dotychczasowe życie.

    Testy wykonywane są w laboratorium Prolab w Krakowie, dzięki czemu minimalizowane jest ryzyko błędu.
  • Nietolerancje pokarmowe IgG – Food Detective
    Szybki i wiarygodny test na nietolerancję pokarmową IgG zależną. Sprawdza reakcję organizmu na 59 produktów żywnościowych.
    Test można zakupić w gabinecie i wykońać samodzielnie w domu lub wykonać go z dietetykiem w trakcie konsultacji (badanie zajmuje 40-50 minut).
  • Nietolerancje pokarmowe IgG1-4 – Food Test na 40 alergenów
    PRODUKTY MLECZNE: mleko krowie białko jaja kurzego żółtko jaja kurzego
    RYBY I OWOCE MORZA: dorsz + plamiak/łupacz + flądra/płastuga krab + homar + krewetka
    ZIARNA (PRODUKTY ZBOŻOWE): gluten owies ryż kukurydza pszenica żyto
    OWOCE: jabłko + gruszka malina + truskawka + jeżyna pomarańcza + cytryna + grejpfrut
    WARZYWA: kapusta + brokuł + kalafior soja strączkowe (fasola szparagowa + fasola czerwona + groszek
    MIĘSO: kurczak + indyk wołowina + wieprzowina
    ORZECHY I NASIONA: migdał + nerkowiec + orzech laskowy + orzech ziemny
    POZOSTAŁE PRODUKTY: drożdże piekarskie + drożdże piwowarskie
  • Nietolerancje pokarmowe IgG1-4 – Food Test 110 alergenów
    PRODUKTY MLECZNE białko jaja kurzego żółtko jaja kurzego mleko krowie mleko kozie + mleko owcze
    ZIARNA (PRODUKTY ZBOŻOWE) gliadyna (gluten) owies pszenica twarda jęczmień pszenica żyto gryka zwyczajna kukurydza ryż
    OWOCE jabłko cytryna/limonka pomarańcza + mandarynki gruszka truskawka pomidor wiśnia + czereśnia winogrona (ciemne/różowe/jasne) banan brzoskwinia + morela śliwka kiwi melon figi arbuz oliwka ananas
    WARZYWA fasola (biała/czerwona) brokuły soja zielony groszek ziemniaki bakłażan marchew fasolka sałata ogórek soczewica kabaczek zielony cebula papryka (zielona/czerwona/żółta) dynia kapusta biała + kalafior ciecierzyca cykoria szpinak kapary koper włoski karczochy
    RYBY I OWOCE MORZA okoń morski krab + homar łosoś małże (Mytilus edulis) pstrąg + morszczuk sardynka + anchois krewetki (mieszanka odmian) dorsz ostrygi + małże (Venus mercenaria) tuńczyk kalmar + ośmiornica + sepia sola
    MIĘSO kurczak wieprzowina indyk wołowina jagnięcina mięso z królika
    ZIOŁA I PRZYPRAWY czosnek gorczyca pieprz (biały/czarny) papryka chili bazylia nać pietruszki
    ORZECHY I NASIONA migdały orzechy laskowe pistacje orzechy włoskie orzechy ziemne orzeszki pini
    POZOSTAŁE PRODUKTY sezam grzyby kawa nasiona słonecznika herbata czarna miód drożdże piekarskie kasztan jadalny orzeszek kola drożdże piwowarskie kakao
  • Nietolerancje pokarmowe IgG1-4 – Food Print 220+
    PRODUKTY MLECZNE białko jaja kurzego mleko kozie beta-laktoglobulina żółtko jaja kurzego mleko owcze mleko bawole mleko krowie alfa-laktoalbumina kazeina
    RYBY I OWOCE MORZA dorsz małż (Ensis directus) sepia/kalmar dorada omułek jadalny sercówka jadalna glon espaguette mątwa sola glon wakame morlesz (Pagellus centrodontus) szczupak glon spirulina morszczuk śledź homar okoń ślimak morski karp okoń morski tuńczyk kawior ostryga turbot krab ośmiornica wąsonogi krewetki płastuga węgorz łosoś przegrzebki włócznik łupacz pstrąg żabnica makrela sardelowate małż sardynka
    ZIARNA (ZAWIERAJĄCE GLUTEN) gliadyna owies słód jęczmień pszenica żyto kuskus pszenica orkisz otręby pszenne pszenica twarda
    ZIARNA (BEZGLUTENOWE) gryka zwyczajna polenta tapioka kasza jaglana ryż kukurydza amarantus
    OWOCE ananas jabłko oliwka arbuz jagody papaja awokado jeżyny pomarańcza banan kiwi porzeczka czerwona brzoskwinia liczi chińskie rabarbar cytryna limonka rodzynka czarna porzeczka malina śliwka daktyl mandarynka truskawka figi mango wiśnia granat melon żurawina grejpfrut morela gruszka morwa gruszla nektarynki winogrona (ciemne/różowe/jasne)
    WARZYWA bakłażan kalafior rukola boćwina kapary rzepa bób kapusta biała rzodkiewka brokuły kapusta czerwona sałata bruksela karczoch seler burak komosa ryżowa słodki ziemniak cebula koper rzymski soczewica cieciorka maniok jadalny soja cykoria marchew szalotka czerwona fasola ogórek szparagi fasola biała pomidor szpinak groszek zielony por zielona fasola szparagowa kabaczek zielony papryka (zielona/czerwona/żółta) dynia rukiew wodna ziemniak
    MIĘSO cielęcina królik struś dzik kura wieprzowina indyk kuropatwa wołowina jagnięcia mięso kozie wół kaczka przepiórka konina sarnina
    ZIOŁA I PRZYPRAWY anyż kminek pieprz ziarnisty (czarny/biały) bazylia kolendra chmiel koperek pietruszka curry (przyprawa) liść laurowy pokrzywa cynamon lukrecja rozmaryn czosnek majeranek rumianek estragon mięta szafran gałka muszkatołowa mięta pieprzowa szałwia gorczyca miłorząb tymianek goździk papryczka chili (czerwona) wanilia imbir pieprz Cayenne żeńszeń
    ORZECHY I NASIONA cibora jadalna orzech brazylijski orzech ziemny kokos orzech laskowy orzeszki piniowe len zwyczajny orzech makadamia pistacje migdałyPOZOSTAŁE PRODUKTY agar agar grzyby kawa aloes zwyczajny herbata czarna miód cukier trzcinowy herbata zielona orzeszek kola drożdże piekarskie kakao karob drożdże piwowarskie kasztan jadalny transglutaminaza
  • Diagnostyka dysbiozy jelitowej
    Zaburzenia równowagi mikrobioty może potencjalnie wywołać:
    zaburzenia trawienia,
    alergie (skórne, oddechowe),
    choroby metaboliczne (cukrzyca, otyłość),
    infekcje pochwy (bakteryjne zapalenie pochwy, kandydoza),
    stres, niepokój,
    depresja,
    niektóre choroby autoimmunologiczne (reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, stwardnienie rozsiane).
    Zaburzenia na poziomie jelit dotykają aż 60% populacji.

    Szczegółowa diagnostyka pozwala na ocenę jakościową oraz ilościową szczepów bakterii i grzybów, a wraz z odpowiednią probiotykoterapią celowaną zapewnią skuteczność w walce o przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej.

    Badanie wykonywane jest w laboratorium Prolab w Krakowie na podstawie przesłanej próbki kału.
  • Valida - Mikroflora jelitowa
    Bakterie z rodzaju Enterococcus, w tym E.faecalis/faecium
    Bakterie z rodzaju Enterobacteriacea, w tym: E. coli immunostymulujące, i E. coli Biovare, Enterobacter spp., Citrobacter spp., Serratia spp., Morganella morgani
    Bakterie z rodzaju Streptococcus
    Bakterie z rodzaju Staphylococcus
    Bakterie z rodzaju Lactobacillus, w tym H2O2-Lactobacillus
    Bakterie z rodzaju Bifidobacterium
    Bakterie z rodzaju Bacteroides
    Diagnostyka grzybów i pleśni m.in. Candida albicans
    Bakterie chorobotwórcze: Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Yersinia spp., Aeromonas spp., Clostridium spp., Campylobacter spp.
  • Valida – Mikroflora jelitowa PLUS
    Bakterie z rodzaju Enterococcus, w tym E.faecalis/faecium
    Bakterie z rodzaju Enterobacteriacea, w tym: E. coli immunostymulujące, i E. coli Biovare, Enterobacter spp., Citrobacter spp., Serratia spp., Morganella morgani
    Bakterie z rodzaju Streptococcus
    Bakterie z rodzaju Staphylococcus
    Bakterie z rodzaju Lactobacillus, w tym H2O2-Lactobacillus
    Bakterie z rodzaju Bifidobacterium
    Bakterie z rodzaju Bacteroides
    Diagnostyka grzybów i pleśni m.in. Candida albicans
    Bakterie chorobotwórcze: Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Yersinia spp., Aeromonas spp., Clostridium spp., Campylobacter spp.

    Dodatkowe badania wykonywane w panelu PLUS:
    bakterie odżywiające komórki nabłonka jelita Akkermansia muciniphila, Faecalibactrium prausnitzii z wykorzystaniem metody molekularnej PCR
    jakościowe oznaczenie kalprotektyny (marker stanu zapalnego jelita) oraz krwi utajonej w kale
  • Kandydoza jelitowa
    Badanie pozwala na ocenę jakościową oraz ilościową grzybów i pleśni im.in. Candida albicans zasiedlających nasz przewód pokarmowy. Badanie wykonywane jest w laboratorium Prolab w Krakowie na podstawie próbki kału. Do wyniku dołączana jest interpretacja oraz propozycja postępowania terapeutycznego.
  • Konsultacja wyników badania + jadłospis tygodniowy
    Skontaktuj się z nami w celu doboru najlepszego pakietu badań dla Ciebie!

Pamiętaj, że pakiety badań można odebrać w gabinecie lub zamówić bezpłatną przesyłkę pocztową.

  • 299-399 zł
  • 60 zł

  • 450 zł
  • 399 zł
  • 999 zł
  • 1599 zł

  • 450 zł
  • 590 zł
  • 170 zł
  • 199 zł