Loading...

Tartaletka owsiano-bananowa z serkiem i truskawkami

Idealna na śniadanie, zwłaszcza w późno-wiosenne lub letnie poranki. Dzięki braku konieczności pieczenia jej przygotowanie zajmuje całe pięć minut, więc będzie idealna nawet dla największych kuchennych leniwców 😉 Smakuje jak deser, a tymczasem jest pełnowartościowym i zdrowym posiłkiem! No i, czy jest coś lepszego od śniadania czekającego na nas rano w lodówce? 😀
 
 
PRZEPIS /porcja/
520 kcal, 30B/15T/50W
 
20g płatków owsianych/ jaglanych
10g mąki kokosowej
10g mielonego siemienia lnianego
dwa daktyle
łyżka wiórek kokosowych
5g masła orzechowego lub oleju kokosowego
banan
150g skyra naturalnego
garść truskawek
łyżka dowolnych orzechów
szczypta soli i cynamonu
Dzień wcześniej łączymy ze sobą płatki, mąkę, siemię, daktyle, masło orzechowe, wiórki, sól i pół banana. Dokładnie blendujemy, dolewając odrobinę wrzątku. Masę przekładamy do małego pojemnika wyłożonego papierem, formujemy tartaletkę i wstawiamy na noc do lodówki. Rano serek rozgniatamy z resztą banana, cynamonem i opcjonalnie erytrolem. Nadziewamy tartaletkę. Wierzch dekorujemy truskawkami i orzechami. Można też polać kakao rozmieszanym z niewielką ilością wrzątku.
Smacznego!
 

Zobacz podobne

Brak komentarzy

Odpowiedz

*

Zgadzam się

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.