Loading...

Kokosowa kasza jaglana z domową czekośliwką

Tak jak pisałam Wam na Facebooku, moim hitem z wykorzystaniem śliwek jest domowa czekośliwka 🙂 Pasuje idealnie do wszelkich posiłków na słodko, jest zdrowa, w zasadzie nie trzeba jej w żaden sposób dosładzać, no i robi się ją w trzy minuty. Możecie ją podać z naleśnikami, omletem, owsianką, czy zdrowym ciachem, ja dziś proponuję Wam wersję z kaszą jaglaną. Sprawdzi się doskonale jako śniadanie, posiłek okołotreningowy czy po prostu zdrowy deser. Możecie ją także spokojnie przygotować dzień wcześniej i trzymać w lodówce.
Smacznego!
 
PRZEPIS /porcja/
25B/20T/70W
Czekośliwka:
20g mleczka kokosowego
10g pasty kokosowej lub masła orzechowego
3 małe śliwki
łyżka kakao
cynamon

Śliwki kroimy w kostkę i dusimy z cynamonem i ksylitolem w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną dodajemy mleczko kokosowe, kakao i pastę kokosową i mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia.

40g kaszy jaglanej
20g odżywki białkowej (można pominąć i dać np. białka jaja lub podać z serkiem wysokobiałkowym)
banan
10g orzechów włoskich
szczypta soli, wanilii
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie do miękkości. Gdy wystygnie mieszamy z namoczonymi nasionami chia, odżywką i wanilią. W słoiczku układamy warstwami: kaszę, pokrojonego banana i czekośliwkę aż do końca składników. Na wierzchu układamy orzechy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.  
 
Przypominam Wam także, że na hasło KLLIISIAA zarówno w sklepie Krukam jak i Skworcu dostaniecie 5% rabatu na całe zakupy 🙂

Zobacz podobne

Brak komentarzy

Odpowiedz

*

Zgadzam się

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.